God morgon Soliga Gotland ! Känns rätt välbehövligt att de senaste dagarna varit ljusa och soliga efter flera veckors grått töcken... Jag har en viss hatkärlek till denna mörka årstid. Å ena sidan tycker faktiskt det är riktigt mysigt med gråväder, dimma o regn. Vet inte varför men tycker det är helt ljuvligt att dra på sig gummistövlar och andas in allt det kalla, gråa, friska...Gå, cykla, klafsa, springa...Vara krullig och burrig. Och att sedan verkligen få kura inne, med tänd brasa och levande ljus...Så mysigt.

Å andra sidan : Det hinner ju knappt bli morgon innan det blir kväll! Ansiktet är trött och alla mina projekt känns som jag inte "hinner" med. Eller snarare... äsch, nu blev det ju kväll igen. Jag gör det i morgon....Känns det igen ? Kanske är det genetiskt , att vi ska kura skymning och bara vara i gråvädret. Kolla bara på katten som gärna myser i sängen hela dagen.

I helgen som var hade jag och underbaringen Maria Eriksdotter på Solyogastudio en gemensam workshop med temat Winterburst ! Burst betyder ju att slå ut, något som knopparna gör på våren. Men vi ville bjuda in till denna Burst redan nu: Genom det galet sköna flowet Maria bjöd på - Att verkligen stå i sin kraft ! Att sätta gränser och att ge det man själv vill bjuda på. Snacka om empowerment...

Sedan bjöd jag på ett Slow Flow genom Hatha & Yin...Jag berättade om gudinnan Tripura Sundari och om hennes vilda levnadsglada natur. Hon är den delen av oss själva som är vilda, lite tokiga och bara rusar ut på en äng, hoppar, skuttar och vrider sig i skratt. Men hon är också den djupa feminina visdomen som vilar i sig själv. Som släpper yttre mål och hets och låter sig vara hållen av Shiva...

Många av oss behöver verkligen få känna den tyngden och tilliten inom oss. Känslan av att inte bära världen på axlarna utan att lägga ned, vända upp och ned på begreppen och antingen asgarva eller hitta djup vila...eller både och !

Till sist så bjöd vi på en riktigt peppande Grön smoothie tillredd av Maria: Massor av pippipower med gröna blad, bär, ingefära och annat gott i. Min röda linsgryta med broccoli, cocos , curry och äpple gav också en riktig energikick till magen. Så viktigt för välbefinnandet vad vi stoppar i oss, ju! Och tarmarna o magen är ju faktiskt din andra hjärna.

Så en liten Winterburst till dig som läser det här nu : 

VAD får dig att känna kraft, lust och lek i din kropp ? Har du möjlighet så sätt på en skön låt eller ge dig ut i naturen en stund. Begrunda vad kraft och även gränser är för dig ?

VAD eller med VEM  skulle du vilja/får dig att /rumla runt på en äng och gapskratta, leka och bara plocka fram denna fria otyglade sida hos dig. Har du möjlighet så kom på något som gör dig riktigt glad och kommer du inte från datorn, hitta ett filmklipp som plockar fram leken inom dig.

HUR hittar du din djupa vila och känslan av "let Go" eller rentav " the art of not giving av F..ck."- Har du möjlighet att göra en guidad meditation eller varför inte en hederlig , gammaldags tupplur mitt på dagen . Bara sådär !

GE dig själv en riktigt nyttig och god lunch idag: Kanske en grön smoothie och massor av grönt från växtriket som får energin på topp !

Burst into whatever you want ! 

 


 


 

 

Namasté/ Lou