Keep Up ! 


Januari rullar igång och många av oss är säkert igång med sin vardag igen medan andra passar på att hänga i Goa, Bali och andra sköna ställen. På min Fb-sida ser det ut som om större delen av min krets just nu är i Agonda eller Arambol, med sällskap av gröna drinkar, eldjonglörer och yogisar. Sällan ser jag foton från kontorslandskap eller bilder av dagens lunch i lunchrestaurangen... De färglada kläderna, de ljuva maträtterna, den sköna musiken lyser med sin frånvaro när vi flyter in i vardagslunk med räkningar, surmulna kollegor, trängsel i bilkön o snoriga sjukdagar...Det är som om vi bara finns när vi är på semester, när solen skiner och himlen är blå. I kalla Norden har vi väldigt många och långa, grå och kalla dagar och var är vi då ?

Tänk om vi kunde ta med semersterflödet in i vardagen, så att varje dag är lika skön, oavsett var du befinner dig ? Som man säger i yogan : Keep Up ... Och det är ju lite samma tema som jag talade om i föregående blogg, att trolla med här och nu, att förvandla grått grus till gyllene stoff. Det handlar ju egentligen inte om var du är utan hur du är...Att börja dagen med att stressigt vakna av en aggressiv väckarklocka och sedan skynda hela dagen eller ...

Låt saker ta tid...vad är det för hetsigt klockmonster som hänger i hasorna..? Skaka av dig detta lilla fula monster och låt din dag få börja lååångsamt...Snooza om du behöver eller tassa upp i gryningen och ta ett långt bad eller varmt dusch, yoga och meditera en stund och ta tid på dig att göra en ljuvlig semesterfrukost-  Gärna en smoothie, fruktsallad och kanske någon protein såsom chiafrön eller ägg. Lyssna på musik eller läs inspirerande böcker och skriv några rader om du har en dagbok, blogg eller anteckningsbok..

Låt anden få sväva och leka. ( Du hinner ...)

 


Välj kläder som du trivs i och lämna inte hemmet innan du känner dig laddad inför dagen...Och öva på att varje möte med såväl busschaufför eller mat tant består av några vänliga ord och en närvarande blick. Jag vägrar att dras in i andra människors stress och möter dem med vänlighet...man vet ju faktiskt inte vad den andra människan du möter bär på...Så att tänka Namasté - Ljuset i mig ses ljuset i dig brukar muntra upp den barskaste surtanten och grinigaste gubbstrutt...

Naturligtvis säger jag detta med humor och det är nästa ämne för dagen... Humor, skratt och glädje...Skratt är värsta medicinen och får oss att skifta perspektiv när vi kört fast i tankarna. Vi kan inte alltid gå omkring som Goa glada gubbar från Götet, men faktum är att humor och äkte glädje smittar av sig. Så ha roligt var du än är, och har du faktiskt aldrig kul så får du ta dig en funderare på om du är på rätt plats ? Att skratta, leka fram resultat har dessutom visat sig vara ett effektivare sätt att fungera i de flesta arbetssituationer. Ta dig tid till lek flera gånger om dagen . Det kan vara när du jobbar, promenerar i naturen, är på gymet eller i yogashalan. Hamnar jag i en shala där allt är dead serious så vet jag att jag inte är på rätt plats...Av regler och konservativa dogmer blir jag liten, prestationstänkande o orolig. 

Så var rolig istället för orolig... 

 


Låt dagen fortsätta i en nyfiken, kreativ och lekull anda: Fika med dina vänner och prata med snabbköpskassörskan. Låt shoppingrundan bli en spännande upptäcksfärd med annorlunda råvaror och gör något och nytt varje dag på väg hem- Kör en ny väg, gå in på bibblan eller ta en skogspromenad. När du kommer hem , tänd inte bara taklampan och tvn och börja steka köttbullar utan gör det härligt o mysigt- Tänd ljus o rökelse, byt kläder och sätt på någon bra musik. Laga mat tillsammans eller gör något supergott även om du är själv. Mys och se en berikande film eller bra dokumentär...Skippa slözappande och datasurfande mellan nyhetsportaler och fb...Avsluta kvällen som du började med bad eller dusch, några lugna yogaövningar och en stilla meditation. Är du med partner så kanske du ger eller får en massage och ger varandra tid. Låt det lilla klockmonstret flytta ut ur ditt liv på riktigt och ta kommando över din tid och ditt liv.

 Då är varje dag din och som en evig lekfull kreativ mix av arbete/semester ... / Lou