Har just gått på två workshop kvällar med kundalini läraren Gurmuck Khalsa från Golden Brigde i Kalifornien. Sååå underbart att sätta sig längs bak i klassen och bara insupa allt- Att bara ta emot, vara en i gruppen och smälta in i enheten- Ja, det behövs verkligen efter en lång termin. Kundaliniyogan var ju den yogaform jag först fördjupade mig i, sedan har det blivit som en stor loop i yogans universum via hatha, kriya och vinyasa yoga. Att återigen landa i denna familjära men ändå nya energi var så härligt. Vita kläder, mjuk stämning och så långt bort från en svettig träningssal man bara kan komma. Ändå är passen förunderligt utmanande, på en annan nivå än i t.ex hatha yogan. Enkla rörelser, javisst- men då man utför dem under sju minuter blir det oerhört djupgående och utmanande .  Första natten hade jag djupa drömmar om att jag flög- Först som pilot i ett litet gult plan, sedan gled jag liksom ut och förvandlades till någon sorts guldig segelflygande fågel- helt verkligt var det. Först blev jag lite rädd, sedan ökade tilliten till att jag faktiskt kunde flyga och sedan bar det av ... Tror att jag via yogan återupptäckte mina vingar- att jag kan flyga , att jag inte är rädd (och att jag ibland är Stig Helmer...)Att jag när jag har tillit kan segla precis vart jag vill på mina egna vingar och luften som bär mig. 

När jag började med yoga var det just denna transformation som lockade mig- hur mitt undermedvetna klev fram och började tala tydligt via drömmar, bilder och synkronicitet i vardagen- Det var bokstavligen en ny värld som jag fick tillgång till. Asana träningen var på denna tid sekundär och det var resan inåt som förde mig framåt. Sedan blev min längtan starkare till att öppna kroppen på ett djupare plan och här hittade jag hatha yogan- En djup transformation där jag kom i kontakt med hela min kropp, dess minnen och även energierna runt mig och moder jord...

Kundaliniyogan är en djupgående och transformerande väg och jag kombinerar den gärna med mjuk hatha /yin & flödande vinyasa yoga...Shiva Rea är en stor inspiration här- Chandra namaskaras , chanting och rörelse...

Namasté- Nu blir det Gotland i några dagar !