Tänk att för mindre än en vecka sedan hade jag ljummen sand mellan tårna och den varma solen mot huden ... Goa har verkligen blivit som ett andra hem för mig och tycker samtidigt det blir lite bättre för varje gång jag åker dit !

Denna resa började med min 12 dagars Retreat i samarbete med Inshape Travel. Jag landade några dagar innan gänget anlände på mysiga Lotus Oasis  i Patnem . Hela resorten är som en liten levande yogaby med både en teacher training och en till retreat som pågick parallellt med vår. I början tänkte jag att det kunde bli rörigt , men allteftersom dagarna gick så vande jag mig vid en pågående vardag med klasser , yogisar och en sammetslent lugn som omslöt hela vår lilla värld . Lotus är en skön , avslappnad plats utan överdrivna choser - En perfekt plats för den som vill yoga, chilla och hänga lite backpackerstyle ... Stället drivs av ett ungt indiskt par , Manev och Samhita som själva är hängivna yogisar , men man kan även ta del av Samhitas matlagningsklasser, Manevs musikkvällar och mycket mer . Superskönt helt enkelt . 

Gruppen anlände och vår retreat mjukstartade första dagen på em . Som vanligt känner sig folk rätt trötta efter den långa resan . Men redan tag två fick vi en fantastisk gruppenergi och jag upplevde verklingen att folk var på topp med sin energi och närvaro. Sedan flöt retreaten på med två långa klasser varje dag , strandhäng, mysiga kvällar med världens godaste mat och såklart ljuv sömn ...( nåja , indiska sängar ÄR hårda , och bambuhyddorna HAR tunna väggar ...men av någon anledning vaggar Indien en till söms ackompanjerat av fyrverkerier, havsbrus, fågelkackel och annat sorl ...) Vi hann med en magisk utflykt i ett naturreservat med enorma berg, vattenfall och djungel , samt en delfinsafari . Sista kvällen kändes det nästan som vi varit på Lotus i en evighet när vi sade hej då ...

Nästa morgon åkte Jag , Helena och ett litet gäng vidare upp till Mandrem och en annan favorit : villa rivercat . Norra Goa känns mysigare för varje år och jag kan verkligen tänka mig att hänga här lite längre nästa vinter . Alla ständer och orter hänger ihop här , så man kan lätt gå genom olika världar ...Från Bohemiska Arambol till lite bohemlyxigare Ashwem, Morjim och vidare till sköna Vagator och Anjuna. Akta dig bara för att hamna i chartergettona runt Baga och Candolim så här allt bra ( i varje fall enligt min smak...)

Det jag Älskar med Indien är en känsla av att släppa kontrollen , luta sig tillbaka och låta livet flöda och ha sin gång . Det slår mig gång på gång hur våra västerländska sinnen där vi vill analysera, passa tider, kontrollera och bestämma, helt enkelt smälter bort som isbitar i solen ... Vi får Ta emot, Vi får Vara, Vi får öppna våra sinnen, Vi får möta snälla djur ( och kanske ett läskigt också ) och vi får känna liv och tillit ...

Vad har jag tagit med hem i form av inspiration i år ?
 Att vara i flöde ....

Att ge näring till det som får mig att blomstra...

 

Att varje dag ha en intention ( sankalpa )

 


 

 Att följa katten i mig ...


 Att Ge ...

Ta emot ... 

 

och ibland släppa huvudet ner mot moder jord...

" Relax , nothing is under Control ..." 

Ha en skön dag /Lou