Kära Blogg och kära läsare ...Im back! My blogg is alive and kicking...Ledsen om jag glömt dig ett tag men NU är jag här igen. Det är faktiskt ett av mina nyårslöften...

Ett Nytt år gryr och jag landar mjukt efter ett intensivt 2015 med både mot och medlut, uppgång och fall och insikter och bakläxor. Jag tänker, är inte det livet. Att vara i flöde, att åka med i livets pulka backe och att inse när jag är på hal is eller skrapar i gruset...Ofta blir vi missnöjda, arga och trötta när vi inte tillåter oss att just åka med, släppa taget och att samtidigt hålla kursen. 

Nu gryr sömnigt ett nytt år och vad vill vi bjuda in i vårt liv detta år ?

Kan vi ens påverka livets flöde eller är vi viljelösa offer som bara flyter runt i en till synes meningslös soppa av tillfälligheter...

Jag tror och vet att vi alla kan bli trollkarlar/trollkvinnor i vårar eget liv och magiskt trolla ihop vår egen soppa. Som vanligt inspireras jag av de Indiska Gud/gudinnorna .Vad är då ingredienserna ? Det består helt enkelt av mod, lyhördhet, kreativitet och tillit. Och att njuta av färden.

-Våga tro på dina drömmar och din längtan. Tex att göra aktiva val och gärna vara lite dumdristig och modig ! Inget stärker självkänslan mer än att göra nya utmanande projekt ! Här Inspireras jag av Devi Parvati som alltid hittar sin egen väg.

- Var lyhörd för de små viskningarna från universum ...Hm låter flummigt ...Men när vi övar upp vår intuitiva förmåga och "känner in" så hamnar vi allt oftare i flöda och rätt sammanhang och alltmer sällan " i klaveret". Jag säger inte att vi alltid gör rätt val när vi följer vår intuition , men sammanhangen ter sig enklare och jag ser oftare en mening med det som sker, Ibland kan även motgångar vara " a blessing in disguise..."... Här inspireras jag av Laksmhi.

-Kretativitet, vad är det ? Är det endast förbehållet några magiskt begåvade konstnärer som skapar odödliga alster ? För mig är kreativitet att se livet ut nya vinklar, att se skönhet där andra ser fulhet, att använda en tillsynes meningslös grunka till något meningsfullt och spännande. Att vara sitt egets livs konstnär är att skapa din vardag såsom du vill ha den , att koka soppa på en spik och förvandla grus till guld...Och här är nog den största ledtråden till ett eget, magiskt liv- att du är skaparen, bevakaren och förstöraren av det som inte gagnar dig. Här är vi Brama / Vishnu & Shiva - Tre enighetens Devor.

Tillit - Att tro på din egen väg och att känna att dina val är de rätta är viktigt för att hitta fram i livets snåriga djungel. Utan tillit till oss själva slår vi följe med de vi hoppas ska kunna guida oss vidare..Ibland blir det rätt men oftare inte så bra. Att lita på livet, dig själv och universums kraft är avgörande för att på egen hand hitta fram till rätt glänta i skogen. Där du kan vila, leka, skapa eller göra det som behagar DIG. Gudinnan Durga vilar med sin tiger.

- Njut av färden ...NU ...Och NU och NU ...Detta som pågår är ditt liv och inte en generalrepetition. Öppna dina sinnen och NJUT. Jaha lätt för dig att säga som sitter under ett parasoll och glassar kanske du tänker , men faktum är att Livet i alla dess skepnader är underhållande när du möter dem ...Det piskande regnet mot kinden, Vinden som sliter i märg och ben...Det djupa mörka havet om natten som jag sakta vadar i, den steniga stigen i skogen med insekter och varelser i varje vrå...Den gasande solen, Alla rusande människor på T-centralen. En kyrkklocka som ringer över ödsliga åkrar. En fullsatt restaurang med matos och mummel... Livet som pågår överallt...

Ha en spännande och vacker dag / Lou